HauPa-lehti

HauPa P05 joukkue alkukaudesta 2017. Kuvasta puuttuu muutamia joukkuekavereita.
PSG:n kansainvälisyyttä ja hyviä muistijälkiä. PSG:n kultajoukkuetta, meksikolaista CA Intercupsia, vastaan HauPa P05 pisti kunnolla kampoihin.

Reilua taistelutahtoa joukkueena

 

”Vähän yli metrin mittaisia poikia kentän täydeltä, intoa enemmän kuin taitoa…” Dab.  ”Ronaldot, Messit, Neymarit ja muut maailmanluokan jalkapalloilijat täyttävät hallin...”  Dab. ”HauPa P05 onnistuu ilolla ja toisia kannustamalla...”

Dab.

 

Pitkän matkaa on tultu joukkueena. Pikkupojista on kasvamassa nuoria poikia, joilla jalkapalloharrastus on säilynyt kärkilajina vuodesta toiseen. Kaudesta 2016 HauPa P05- joukkueen ilo ja into pelaamiseen ovat saaneet uusia ulottuvuuksia. Valmentajat Sampo Tervonen ja Ilkka Sarajärvi ovat ennestään vahvistaneet poikien pelillisiä taitoja sekä heistä esiin kaivettuja henkilökohtaisia vahvuuksia.  Joukkueesta on muodostunut tiivis porukka, jossa kilpahenkisyys on säilynyt positiivisena voimavarana. Viime kausi toi pojille menestystä, pokaaleja ja onnistumisia, mutta ennen niitä yhteenkuuluvuutta joukkueena.

– Joukkue on hitsautunut hyvin yhteen. Jokainen uskaltaa olla oma itsensä. Tämä näkyy myös kentällä, toteaa vastuuvalmentaja ja HauPan miesten edustusjoukkueen puolustaja Sampo Tervonen.

 

KesäPudas ja Piteå kauden päätapahtumat

Tällä kaudella HauPa P05 tavoittelee kovempia pelillisiä haasteita ja kehittymistä niin joukkueena kuin pelaajinakin. Talvella pelataan Futsal piirisarjaa. Kesän päätapahtumia ovat Haukiputaan Pallon isännöimä KesäPudas 17.-18.6. ja jo perinteeksi muodostunut Piteå Summer Games 30.6.-2.7. KesäPudaksessa joukkue pelasi viime kesänä hienon turnauksen ja saavutti haastesarjan hopeaa. Kesäkaudella pelataan myös piirisarjaa, johon joukkue osallistuu kahdella kokoonpanolla. Tulevia turnauksia kauden aikana ovat ainakin KPV Kevätturnaus Kokkolassa, Oulu Boys Cup ja Comets Cup Jyväskylässä. 

– Tuleva kesä on askel kovempiin peleihin ja sitä myöten pojille kehittymistä pelaajina ja joukkueena. Kesän tavoitteena on pelata paljon kovatasoisia pelejä ja hakea omia pelillisiä rajoja. Kovilla peleillä taidot kehittyvät, vaikka tulisi häviöitäkin, kertoo Sampo Tervonen.

Useamman kesän ajan turnausviikonloppu Piteåssa on ollut odotettu tapahtuma. Viime vuonna HauPa P05 -joukkue lähti puolustamaan Piteå Summer Gamesin kirkkaimpia palkintosijoja omassa ikäsarjassaan. Pelit osoittautuvat kuitenkin jo alkuvaiheessa edellisvuotta haastavimmiksi, eikä tällä kertaa joukkue yltänyt kärkisijoille. Sen sijaan pojat saivat mahdollisuuden pelata aikaisempia vuosia enemmän kansainvälisiä joukkueita vastaan. Piteå Summer Gamesin hienous syntyykin juuri näistä kokemuksista. HauPa P05 pelasi tasaväkisen ottelun oman ikäsarjansa voittajajoukkuetta, meksikolaista CA Intercupsia, vastaan. CA Intercups tarjosi hienon kansainvälisen pelikokemuksen ja hyvän vastustajan HauPan P05 -pojille. Haupalaiset huomasivat pallonhallinnan, hyvien syöttöjen ja maltillisen pelinrakentamisen voiman – ja ottivat opiksi. Niukka 1-2 tappio kirveli, mutta vain hetken. Yhdessä voitetaan ja yhdessä koetaan tappiot. Kesällä uusi turnaus!

 

Monipuolisuus harrastamisessa näkyy kentällä

Pojille jalkapallo on säilyttänyt tärkeytensä monen vuoden ajan. HauPa P05 harjoittelee neljä kertaa viikossa, joista yksi vuorottelee judon kanssa. Judotreeneissä harjoitellaan tasapainoilua ja kehonhallintaa sekä jalkapallossa tarvittavaa ketteryyttä. Aktiivisille pojille harjoituksia on paljon, mutta mahdollisuus annetaan myös muulle harrastamiselle. Eri lajit tukevat toisiaan ja tuovat monipuolisuutta ja mielekkyyttä myös jalkapalloiluun. Pelaajien taidot ja vahvuudet nostetaan esiin harjoituksissakin.

– Kaikki pojat otetaan reilusti mukaan porukkaan. Tämä on joukkuelaji ja jokaista tarvitaan omine vahvuuksineen – ja heikkouksineen. Toinen paikkaa toista. Jokaisesta pelaajasta pyritään löytää parhaat puolet ja taidot. Harjoituksissa kehitetään perustaitoja. Silloin pelitkin paranevat, selventää Sampo.

– Pidämme tärkeänä, että pojilla säilyy motivaatio jalkapalloharrastukseen ja mahdollisimman moni jatkaisi harrastuksen mukana, lisää joukkueenjohtaja Jari Väätämöinen.

Joukkueen toimintaan voi tutustua HauPa P05 -sivuilla http://www.haupa.fi/joukkueet/pojat/pojat-05/haupa-p05/, ja joukkuetoiminnasta tiedustella ottamalla yhteyttä joukkueenjohtajaan Jari Väätämöiseen.

Harjoitukset etenevät sujuvasti ja suunnitellusti. Kaikki joukkueen palaajat saavat oman tasoistaan haastetta. Pelien jälkeen valmentajat antavat palautteensa rakentavasti ja positiivisesti koko joukkueelle. Valmennustiimin toiminta täydentää toisiaan ja toimii aivan kuten joukkuekin, yhdessä.

The Dab.

 

Sanna N-K.

HauPaP05
Kultajoukkue, Piteå
Pronssijoukkue, Piteå
 

Maaliskuu 2016

Hyvällä organisoinnilla ja tehtävienjaolla isokin joukkue on toimiva

Haukiputaan Pallon -05 -ikäluokka jatkoi kasvuaan niin, että joukkue päätettiin jakaa kaudelle 2016 HauPa P05 Edustus- ja HauPa P05 -joukkueeseen. Ikäluokassa pelaa yhteensä noin 40 aktiivista ja pelillisesti tavoitteellista poikaa.

HauPa P05 Edustus osallistuu kaudella oman ikäluokkansa kilpatason tapahtumiin ja 04-ikäluokan peleihin kuten futsal D12 piirisarjaan. HauPa P05 Edustus pelaa myös haastetason pelejä. HauPa P05 keskittyy pelaamaan haaste- ja kilpatason pelejä omassa ikäluokassaan.

Molemmilla joukkueilla on oma pää- ja apuvalmentaja, joukkueenjohtaja sekä huoltajat. Toiminta pohjautuu yhteistyölle koko ikäluokan hyväksi. Poikien kehittymistä pyritään tukemaan joustavalla liikkumisella joukkueiden välillä peli- ja turnauskohtaisesti.

Harjoituksia -05 -ikäluokassa pidetään viikon aikana yhdessä ja erikseen ja ne ovat sisällöiltään samansuuntaiset. Yhteisharjoituksissa voidaan harjoitella eri kokoonpanoilla edistäen pelaajien liikkuvuutta joukkueiden välillä.

Ikäluokan päätapahtumana on kesällä pelattava kansainvälinen juniorijalkapallotapahtuma Piteå Summer Games, jossa joukkue puolustaa viime vuoden ikäluokkansa mestaruutta ja pronssisijaa. HauPa pokkasi myös hopeamitalin, sillä muutama poika pelasi lainapelaajana Tervareissa.

 

Kilpatason tapahtumia ja menestystä sekä joukkueena että seurana

HauPa P05 Edustusta valmentaa päävalmentaja Perparim "Valtsu" Fetahu yhdessä apuvalmentaja Jani Syrjälän kanssa. Valmennuksen ja ohjauksen tukena on useita aktiivisia vanhempia sekä Haukiputaan Pallon toiminnassa aloittanut entinen AC Oulun huippupelaaja Dritan Stafsula. P05 Edustus hakee pelikokemusta eritasoisista turnauksista sekä Oulun seudulla että valtakunnan tasolla. Kilpailutapahtumista haetaan menestystä ja pyritään saada seuran nimeä tunnetuksi.

- Toiminnan yhtenä tavoitteena on, että meitä kutsuttaisiin enenevässä määrin kovatasoisiin turnauksiin. Tämän tyyppinen toiminta monesti mahdollistuu vain Y-joukkue toimintamallilla, mutta me HauPa 05 ikäryhmässä pyrimme tarjoamaan tätä mallia seuran sisällä. Malli mahdollistaa samalla jatkuvaa laadukasta, kovatempoista ja kilpailutilanteiden oloisia harjoituksia, kertoo turnauksista vastaava joukkueenjohtaja Joni Merikanto.

Kutsuja on tullut ja tulee jatkuvasti ympäri Suomea, joten tunnettavuutta kovatasoisena kilpajoukkueena HauPa P05 Edustus on jo saanutkin. Tammikuun JJK:n Kettuturnaus toi kilpasarjan voiton ja haastesarjan kolmannen sijan. Niin ikään tammikuussa pelatussa Tammiturneessa Rovaniemellä joukkue saavutti Kilpasarja 2:n lohkovoiton 2004 ikäluokassa. -Keväällä lähdemme esimerkiksi Suomen kärkipään juniorikilpaseuran Käpylän Pallon ja alkusyksystä Ilveksen kutsuturnauksiin, jatkaa Joni Merikanto.

Kesällä P05 Edustus osallistuu piirisarjaan, jota pelataan sekä -04 että -05 -ikäluokkien sarjoissa. -Oman ikäsarjan peleistä joukkue hakee hyviä pelejä ja kokemusta, kun taas vuotta vanhempien ikäluokassa tavoitteena on pärjätä ja saada tiukkoja pelejä alueen muita joukkueita vastaan. Pyrimme saamaan jokavuotiseen tapaan turnausjärjestäjän vastuun ja pelit seuran kotikentille virpiniemeen, länsituulelle tai keskuskentälle, kertoo joukkueenjohtaja Jarmo Pyyny.

 

HauPa P05 onnistuu ilolla ja toisia kannustamalla

HauPan miesten edustusjoukkueen Sampo Tervonen otti P05- joukkueen luotsattavakseen kauden 2016 alussa yhdessä Ilkka Sarajärven kanssa. Molemmat olivat toki tuttuja isolle osalle poikia jo edellisiltä kausilta, ja yhteinen toimintatapa alkoikin vahvistua välittömästi.

Usein kuulee sanottavan, että joukkueesta muodostuu valmentajiensa näköinen. Valmentajat, kuten jokainen lasten ja nuorten kanssa vuorovaikutteista työtä tekevä, toteuttavat ryhmän ohjausta omalla persoonallaan. HauPa P05- joukkueen harjoituksissa välittyy innostava, iloinen ja kannustava ilmapiiri. Valmentajat vaativat pojilta keskittymistä harjoituksissa ja tekevät sen hienosti positiivisuuden ja onnistumisen kokemusten kautta. Useimmat pojista ovat olleet haupalaisia pienestä pitäen. Kilpahenkisyys ja halu kehittyä ja menestyä näyttäytyvät vahvasti asennoitumisessa lajiin. Vastavuoroinen luottamus ja kunnioitus välittyy myös kentän laidalle; pojat kuuntelevat valmentajien ohjausta ja keskittyvät kulloiseenkin harjoitukseen kymmenkesäisen vakavuudella. Huumori onkin iso osa onnistunutta, lasten vahvuuksista lähtevää ja välittävää valmennusta. HauPa

P05 on alkaneella kaudella lyhyessä ajassa hioutunut tiiviiksi ja toimivaksi joukkueeksi, jonka taustalla toimii joukko aktiivisia ja yhteistyöhaluisia vanhempia.

 

Vuoden ensimmäisessä turnauksessa Kemin HelmiCupissa pojat pelasivat puhtaan pelin ja voittivat kultaa haastesarjassa. - Tällä kaudella HauPa P05 osallistuu Futsal D11-10 -piirisarjan lisäksi pääosin lähiseudun turnauksiin, kertoo HauPa P05 joukkueenjohtaja Jari Väätämöinen.

 

Joukkueen kalenteri täyttyy kauden aikana myös monista muista tapahtumista. - Keväällä joukkueen pelireissut suuntautuvat ainakin Kemin Intersport Turnaukseen ja Kokkolan KPV- Kevätturnaukseen. Kesällä joukkue osallistuu HauPan omaan KesäPudas- turnaukseen. Kesällä pelataan lisäksi piirisarjaa. Syksyllä kalenterissa ovat Terwaturnaus ja Kapteeni Cup, jatkaa Jari Väätämöinen.

 

HauPa P05 -ikäluokan toimintaan on mahdollista tutustua ja mukaan ilmoittautua HauPan kotisivuilla http://www.haupa.fi/joukkueet/pojat/pojat-05/ tai ottamalla yhteyttä HauPa P05- joukkueenjohtajaan Jari Väätämöiseen.

teksti: Sanna N-K.

kuvat: Joni M., Sanna N-K.


 

Maaliskuu 2015

"Ronaldolle soitettiin..." - idolit innoittajina 

 

Maanantai alkuilta Haukiputaan Pallon hallilla. Ronaldot, Messit, Neymarit ja muut maailmanluokan jalkapalloilijat täyttävät hallin. Nelisenkymmentä 8-10 -vuotiasta poikaa kuljettaa jalkapalloaan kenttää päästä päähän. -Keskitytään pojat! kehotus rikkoo hetkeksi hallin hiljaisuuden. 

Meneillään on HauPa P05 -joukkueen harjoitukset. -Kun tullaan treeneihin, harjoitellaan ja keskitytään täysillä, kertoo joukkueen päävalmentaja, HauPan Fortum Tutor, Perparim "Valtsu" Fetahu. Tämän pojat jo tietävätkin. Innokkuuden, ilon ja keskittymisen tason voi aistia kentän laidalla. Ylimääräiset juttelut jätetään pukuhuoneeseen. Harjoitusaika käytetään tehokkaasti ja kuunnellaan valmentajia.  

HauPa P05 -joukkueessa pelaa tällä hetkellä 36 poikaa, joista osa on ollut mukana vuodesta 2010 lähtien. Matkan varrella pelaajien lukumäärä on kasvanut tasaisesti. Osa pelaajista on siirtynyt muista joukkueista kauden päätteeksi, osa Haukiputaan Pallon jalkapallokoulun kautta. Mukaan otetaan uusia pelaajia koko ajan. Suurin osa joukkueen pojista on vuonna 2005 syntyneitä, mutta joukossa pelaa myös muutama vuosimallia 2006. Joukkuetta ohjaa tiivis ja toimintaan sitoutunut valmennusryhmä. Työnjako ohjaajien kesken on toimivaa ja tarkasti suunniteltua.  

Alkulämmittelyn jälkeen pojat jatkavat treenejä neljässä ryhmässä, joissa jokaisessa harjoitellaan samoja tekniikoita. -Kaikki saavat samanlaista ohjausta ja valmennusta. Ryhmät jaetaan poikien oman, sen hetkisen tason mukaan. Siten jokainen saa mahdollisuuden harjoitella ja pelata vertaisensa kanssa. Seuraan koko ajan poikien kehittymistä  ja tarjoan heidän oman tasonsa mukaista haastetta, juttelee Valtsu. 

Pikkupelit ovat käynnissä. Kentällä on vilinää, mutta kun jokaisella ryhmällä on oma tilansa ja ohjaajansa, toiminta pysyy selkeänä ja kaikille mielekkäänä. Poikien innostus lajia kohtaan ei jää epäselväksi. Punaiset posket ja hiestä märät hiukset kertovat enemmän kuin tuhat sanaa!   

Joukkue osallistuu kevään aikana useampaan turnaukseen. Kesällä pyörähtää käyntiin Suomen Palloliiton piirisarja. Kesäkuussa on myös Haukiputaan Pallon oma Hyundai KesäPudas 2015 -turnaus. Mahtuupa suunnitelmiin yksi ulkomaan matkakin, Ruotsin Piteåån. Talvikaudella pelataan lisäksi futsalia. Turnauksiin osallistutaan haaste- ja kilpasarjassa. Osa joukkueen pojista pelaa myös 2004 -ikäluokan peleissä ja turnauksissa.  

-Jokaiselle pojalle pyritään järjestämään paljon peliaikaa oman tason mukaisesti, toteaa Valtsu.  

Harjoitukset ovat päättymässä. Pojat kokoontuvat kuuntelemaan valmentajien palautteen ja muut kuulumiset. Lopuksi tehdään vielä kuntopiiri, huolellisesti sekin. Huomaa, että pojat ovat tiivis porukka. Ilmapiiri on rento ja välitön. Iloinen puheensorina siirtyy harjoitusten päätyttyä pukuhuoneille. Torstaina uudestaan! 

HauPa P05- joukkue harjoittelee 4-5 kertaa viikossa. Osa harjoituksista pidetään HauPa-hallin lisäksi muissa Oulun jalkapalloiluhalleissa tai koulun liikuntasalissa. Mukaan toimintaan voi ilmoittautua joukkueen sivujen http://www.haupa.fi/joukkueet/pojat/pojat-05/  kautta tai ottamalla yhteyttä joukkueenjohtajaan Jarmo Pyynyyn. Päävalmentaja Valtsu kiittää jokaista joukkueen toiminnassa mukana olevaa yhteistyöstä joukkueen hyväksi. Joukkueenjohtajat, valmennuksessa mukana olevat ja huoltajat, joukkueen lääkäri, rahastonhoitajat, vaate-,  talkoo- ja nettivastaavat, vanhemmat sekä joukkueen yhteistyökumppanit - kiitos paljon!

 

teksti: Sanna N-K.                                                                                                                                                         

kuvat: Markku R., Sanna N-K.


 

Maaliskuu 2014

Pojat 05 kutsuu uuden harrastuksen pariin

 

Joukkue on perustettu vuonna 2011 ja tällä hetkellä innokkaita pelaajia on noin 20.Joukkue harjoittelee talvikaudella Haupahallilla keskiviikkoisin ja lauantaisin, Ouluhallilla perjantaisin ja Länsituulen koululla sunnuntaisin. Lauantaisin klo 12 -13 Haupahallilla harjoitellaan taitotasosta riippumatta eli kynnys tulla mukaan joukkueeseen on matala. Jos jalkapallo kiinnostaa sinua ja haluat oppia tämän jalon joukkuelajin, tule ihmeessä kokeilemaan! Ensimmäinen kuukausi on kaikille maksuton. Tasokkaat ja mukaansa-tempaavat harjoitukset vetää Haupa P05 -joukkueen päävalmentaja Perparim “Valtsu” Fetahu.

 

Mukaan harjoituksiin tarvitset säärisuojat, pallon kokoa 3, juomapullon, lenkkarit (pärjäät aluksi) tai jalkapallokengät, liikuntaan sopivat vaatteet ja paljon iloista ja reipasta mieltä. Kesäkaudella harjoitellaan Virpiniemen ja Länsituulen tekonurmikentillä. Ulkoharjoituksiin siirrytään niin pian kuin se on mahdollista. Kirsikka kakun päällä ovat turnaukset, joihin joukkue osallistuu aktiivisesti pääasiassa lähiseudulla kuten Torniossa, Haaparannalla, Kemissä, Ylivieskassa ja Oulun alu eella. Tähän mennessä kaukaisimmat turnausmatkat ovat suuntautuneet Kuopioon, Jyväskylään ja Piteåån. Piirisarjan pelejä on pelattu Oulun alueen lisäksi mm. Rovaniemellä ja Raahessa.

 

Tervetuloa mukaan Haupa P05 - joukkueeseen taitotasosta riippumatta! Lisää innokkaita pelaajia toivotaan mukaan runsain joukoin! Päävalmentaja Perpar “Valtsu” Fetahun lisäksi valventajina toimivat Vesa Nurminen ja Mika Ojala. Valmennustyöhön tarvittaessa osallistuvat myös Mika Sipola, Jarmo Körkkö ja Sampo Tervonen.

 

teksti ja kuva: Jarmo P.


 

Maaliskuu 2013

"Joukkueen tarina"

 

Iloinen ja aktiivinen poikajoukkue perustettiin syyskuussa 2011. Sitä ennen osa porukasta kulki P04-joukkueessa ja liekö osa pelannut palloa jo ennen kuin edes kävelivät. Alkuun mukana olivat kaikki 05 syntyneet ja sitä nuoremmat jalkapalloilijan alut. Joukkueessa on ollut perustamisesta lähtien poikia mukana kolmenkymmenen molemmin puolin. Seuran järjestämä Batman-futiskoulu on ollut hyvä portti liittyä sakkiin. Syksyllä 2012 joukkuetta jälleen pilkottiin, kun uusia 06-syntyneitä ja nuorempia halusi mukaan sankoin joukoin. Ihan kaikkia 2006-syntyneitä ei kuitenkaan päästetty uuteen P06 ja nuoremmat -joukkueeseen vaan heille annettiin mahdollisuus jatkaa tiiviimpää harjoittelua joukkueemme mukana.

P05-joukkue on ollut alusta alkaen innokas treenaamaan ja osallistumaan turnauksiin. Läpi vuoden treenikertoja on ollut kolme viikossa ja pelitapahtumiakin noin yksi per kuukausi. Parhaimpana lomakautena heinäkuussakin treeneissä vilisti pitkästi toistakymmentä poikaa. Valtavat treenimäärät eivät olisi mahdollista, ellei mukana ole paljon aktiivisia vanhempia. Kentällä häärää päävalmentajan roolissa ”Valtsu” Fetahu kera usean apuvalmentajan - parhaimmillaan kentällä poikia on ohjaamassa kymmenkunta aikuista. Tähän kun lisätään kahviovastaavat, talkoovastaavat, makkaranmyyjät, huoltajat, rahastonhoitaja jne. niin touhua riittää joka perheelle. Itse otin joukkueen johtajuuden vastaan valmentajien pyynnöstä keväällä 2012 ja touhua onkin sen jälkeen riittänyt. Vaikka tekemistä on paljon, niin jojona toimiminen on todella antoisaa. Mikä onkaan palkitsevampaa kuin nähdä nauravia poikia tukat märkänä hyvien pelien tai treenien jälkeen.

Kesällä 2012 pojat pelasivat vuotta vanhempien piirisarjaa, OLS-kaupunkipelejä sekä nappulaliigaa. Lisäksi turnauksia kierrettiin useampia – Kempeleestä jopa Rovaniemelle. Muiden järjestämien turnausten lisäksi itsekin olemme järjestäneet jo kolme harjoitusturnausta, joissa väki on viihtynyt niin, että lisää vain kysellään.

Tavoite on ollut, että jokainen saisi pelata oman tasoisia pelejä. Liian kovissa peleissä iskee helposti lannistuminen ja liiankin suuri harmitus ja taas liian helpoista peleistä alkaa motivaatio harjoitteluun kadota. Tulevana kesänä laajennetaan reviiriä osallistumalla turnaukseen Ylivieskassa sekä ihan ulkomaille saakka eli tarkoitus on osallistua Piteå Summer Games tapahtumaan.

Yleensä näin pienten poikien turnauksissa ei maaleja lasketa (paitsi pojat itse) eikä sijoituksia merkitä (paitsi poikien omissa ajatuksissa). Yksi turnaus teki tässä poikkeuksen eli Kapteeni Cup,Oulunsalossa pelattiin sijoituksiin asti. Ja kuten kuvan ilmeistä voi päätellä, sijoitus oli hyvä. Mukaan kotiin tuomisina lähti hieno pokaali sarjan voiton kunniaksi ja päälle vielä toinenkin porukka pääsi pronssiotteluun. Turnauksen aikana raikuikin useamman kerran huuto ”Ronaldolle soitettiin, siksi teidät voitettiin”.

 

teksti: Eija S.

kuva:


 

Maaliskuu 2012

 

P05-06: Haittaaks se?

 

Vähän yli metrin mittaisia poikia kentän täydeltä, intoa enemmän kuin taitoa, joillakin tosin jo yllättävän paljon jälkimmäistäkin. Menossa on P05-06 harkat HauPa-hallilla. Joukkueen runko alkoi koostua jo reilu vuosi sitten Perparim ”Valtsu” Fetahun ja Mika Sipolan aloitettu joukkueen harjoitusten vetämisen. Kesän Batman-kerhosta sitten valui pikkuhiljaa lisää pelaajia, ja syksyllä kerhon loputtua joukkue kasvoi vielä entisestään. Tällä hetkellä pelaajia on n. 40. Harjoituksia on tarjolla kaksi kertaa viikossa HauPa-hallilla ja kerran viikossa Aseman koulun salilla. Aika suuri osa pojista käy harjoituksissa kerran viikossa, innokkaammat kaksi kertaa, joku hurja joskus kaikissakin. Kaikille pyritään tarjoamaan oman tason mukaista ohjausta, ja erilliset harjoitteluryhmät ovat tämän vuoksi käytössä.

Pelejä on ollut vielä varsin niukalti tarjolla 5-6-vuotiaille. Ajaxin talvisarjaa on pelannut osa pojista, Tornion syysturnauksesta saatiin arvokkaita minuutteja, Batman-ryhmän P06 pojat kävivät OuluCup-turnauksessa syyskuussa. Tänä vuonna pyritään osallistumaan aktiivisesti alueen turnauksiin, mielellään useammalla joukkueella. Kesäkaudella sarjojen suhteen sitten tietenkin sama tavoite, jotta 5v5 peleissä saataisiin peliminuutteja mahdollisimman paljon. Tämän hetken suunnitelman mukaan pelaamme yhdellä joukkueella vuotta vanhemmissa, kahdella joukkueella oman ikäisissä ja ehkä sitten vielä erillisellä P06 joukkueella -06 sarjassa.

Joukkueen taustat alkavat olla pääosin kunnossa. Joukkueenjohtoon ja taloudenpitoon liityvät henkilöt on valittu ja tiedotus, nettisivut, asusteet ja huolto ovat saaneet omat toimijansa. Kentälle aikuisia aina tarvitsee, ja ihan mukavasti ohjaajia ja valmentajia on ollutkin. Vastuuvalmentajana Valtsu on intohimoinen jalkapallomies, joka vaatii paljon itseltään ja valmennettaviltaan.

Uusia pelaajia odotellaan mukaan, ja kesän lähestyessä uusien harrastajien ilmaantuessa jako joukkueisiin ”P05” ja ”P06 ja nuoremmat” on varmaan ajankohtainen. Uudet innokkaat pelaajat voivat olla yhteydessä joukkueenjohtaja Tapani Heinoon tai valmentajiin (yhteystiedot tämä lehti ja www.haukiputaanpallo.fi).

teksti: Jarmo P.

kuva: