5. KesäPudas säännöt:

Osallistumisoikeus

KesäPudas 2019 -turnauksen sarjoihin saavat osallistua vain Suomen Palloliiton alaisten piirien jäsenseurojen nimissä pelaavat joukkueet. Tämä vaatimus ei koske ulkomaisia joukkueita.

Yli-ikäiset pelaajat

Piirien myöntämät yli-ikäisyysluvat ovat myös KesäPudas 2019 turnauksessa voimassa. Yli-ikäiset pelaajat tulee merkitä käsivarsinauhalla.

Pelioikeus

Pelaaja on edustuskelpoinen vain siinä joukkueessa/seurassa, missä hänellä on edustusoikeus turnauksen aikana.

G7- F9 – sarjat

Pelitapa on Suomen Palloliiton 2019 turnaussääntöjen mukainen. Joukkueet jaetaan etukäteen kahteen eri tasolohkoon. Otteluohjelma tehdään koko lohkon ohjelma arpoen, mutta vain kuusi ensimmäistä kierrosta pelataan. Näissä ikäluokissa ei lasketa sarjataulukoita, jokainen joukkue saa kuusi ottelua ja kaikki pelaajat palkitaan. Ko. ikäluokat ovat tarkoitettu niin tyttö- kuin poikajoukkueille.

E10-D12 sarjojen erillisohjeet

Alku- ja loppusarjassa voitosta saa kolme (3) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen. Ottelut alku- ja loppusarjoissa voivat päättyä myös tasan (jatkoaikaa ja/tai rangaistuspotkukilpailua ei sarjoissa suoriteta).
 
Lohkovaiheessa, välierässä ja mitalipeleissä suoritetaan tasan päättyneen ottelun jälkeen välittömästi rangaistuspotkukilpailu (ensin 3/3, tarvittaessa 1/1 ratkaisuun saakka). Sarjamuotoisina pelattavissa otteluissa sijoitus määräytyy SPL:n Kilpailumääräysten 7§:n 3-momentin mukaan:
   1. Pisteet
   2. Keskinäinen ottelu (-set ottelut)
        2.1. keskinäisten ottelujen pisteet
        2.2. keskinäisten ottelujen maaliero
        2.3. keskinäisten ottelujen tehdyt maalit
   3. Koko sarjan / lohkon maaliero
   4. Koko sarjan / lohkon tehdyt maalit
   5. Arpa
Vertailtaessa eri lohkoissa pelanneiden joukkueiden järjestystä, lasketaan ensi pisteet per pelattu ottelu, sen jälkeen maaliero per pelattu ottelu ja sitten tehdyt maalit per pelattu ottelu. Jos edellä mainitulla tavalla ei järjestystä voida määrittää, se arvotaan.
 

G5-6  (T/P-12-13)-säännöt ja pelitapa

1. Ottelut pelataan 3 v 3 joukkuein, yhtä aikaa usealla n. 12 m x 20 m kentällä, lentävillä ja edestakaisilla vaihdoilla. Max. pelaajamäärä 6/joukkue. (Suosittelemme kovan ottelutahdin takia väh. 4 pelaajan käyttöä)
2. Peliaika 1 x 7min./ ottelu. Kaikilla joukkueilla vähintään 6 ottelua. Pallo peliin erikoistilanteissa 4 sek. kuluessa.
3. Maaleina pienmaalit noin 1 m x 1,5 m, (ei maalivahtia) pallo nro 3. Puolustavan joukkueen koskeminen omaan maaliinsa on pelitilanteissa kielletty = maali! 
4. Otteluvalvojina toimivat erotuomari- tai pelinohjaajakoulutuksen saaneet henkilöt. Sääntötulkinnoissa on käytössä kasvatuksellinen 'kivi-paperi-sakset' / sopimismenettely. Tämä tarkoittaa sitä, että otteluvalvoja puuttuu asiaan vain tarvittaessa.  Otteluvalvojalla on oikeus määrätä pelirangaistuksia ja pelin jatkuminen, jos se ei sopimalla onnistu.
5. Ottelu aloitetaan keskialueelta ja aloittaja teikataan 'kivi-paperi-sakset' -menetelmällä. Maalin jälkeen peli aloitetaan omalta kenttäpuoliskolta (vastustaja on vetäytynyt omalleen). Sivurajaheiton sijasta on sivurajapotku (epäsuora) tai -kuljetus. Päädystä yli mennyt pallo potkaistaan peliin kulmasta.
6. Liukutaklaukset ja maassa pelaaminen on kielletty. Näistä seurauksena on vastustajan vapaapotku. 
7. Muilta osin noudatetaan pelitilanteissa jalkapallosääntöjä ja korostetusti 'pihapelien' Fair Play -periaatetta!
8. Joukkueet arvotaan pelikaavioon ja ne pelaavat ensimmäisen pelitunnin aikana tasoituskierrokset siten, voittaja 'nousee' seuraavalle kentälle (tasolle) ylöspäin ja hävinnyt 'putoaa' alaspäin kohti omaa tasoaan. Mikäli ottelu päättyy tasan, alempaa tullut joukkue voittaa.

Yleistä:
▪ Muut säännöt 3 v 3 pelin yleisten sääntöjen mukaan.
▪ Joukkueilla yhtenäiset pelipaidat (tarvittaessa peliliivit järjestäjältä)
▪ Pelataan turnauskohtaisesti ulkona tai sisätiloissa

Osallistumismaksu 5 € / pelaaja.
 

Kilpailun jury

Kilpailutoimintaan liittyvät erimielisyydet ja vastalauseet ratkaisee järjestäjien nimeämä neljä (4) jäseninen jury. Juryn päätöksistä ei voi valittaa. Juryn jäsenet: .

Erotuomarit

Erotuomarit ovat pääsääntöisesti pelinohjaajia. Kilpasarjojen sijoitusotteluissa käytetään Palloliiton kouluttamia erotuomareita. D12-ikäluokan kilpasarjan otteluissa kaksi (2) tuomaria tai yksi (1) tuomari ja yksi (1) pelinohjaaja.

Ottelumääräyksiä

• Pelaaja on edustuskelpoinen vain siinä seurassa, jossa hänellä on edustusoikeus turnauksen aikana.

• Pelaajamäärä turnauksessa on 15 pelaajaa per ottelu. Joukkueiden on oltava puettuina ja pelivalmiina vähintään 15 minuuttia ennen ottelun alkua.

• Kentältä poistettu pelaaja on pelikiellossa vähintään seuraavan ottelun, jossa hänet on poistettu kentältä. Jury päättää mahdollisista lisärangaistuksista.

• Mikäli joukkueiden pelipaidat eivät erotu, joutuu otteluohjelmassa viimeksi mainittu joukkue (vierasjoukkue) vaihtamaan pelipaitansa.

• Maalivahdin pelipaidan tulee selvästi erottua muista pelipaidoista.

• Kilpailun juryllä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin, tarvittaessa jopa sulkea joukkue sarjasta. Jury voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä.

• Joukkueen, joka keskeyttää kilpailun, on maksettava 200 euron sakko.

Joukkueiden johtajille

Henkilö, joka on nimetty joukkueenjohtajaksi, vastaa joukkueestaan sekä pelien aikana että muualla sekä yhteydenpidosta kilpailun aikana. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa loukkaantumisista, sairastapauksista tai varkauksista.

Henkilöllisyyden tarkistus

Järjestäjillä on oikeus tarkistaa pelaajien henkilöllisyys pistokokein. Joukkueenjohtajan tulee varmistaa, että pelaajilla on mukanaan Peli- tai Korttelipassi tai kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Vastalauseet

Jos näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä kilpailuihin nähden tapahtuu, niistä voidaan tehdä vastalause. Vastalausetta pelikenttien ja varusteiden johdosta ei tutkita, ellei erotuomareille ole tehty tästä ilmoitusta ennen ottelua. Jos vastalause tehdään erotuomarin päätöstä vastaan, tästä on ilmoitettava erotuomareille välittömästi ottelun päätyttyä, ennen kuin hän on poistunut ottelupaikalta. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sitä tulee seurata 100 euron suuruinen vastalausemaksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Vastalause tulee jättää kirjallisena KesäPudas turnauksen -kisatoimistoon kahden tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.

Luovutukset

Mikäli joukkueesta ei ole kentällä vähintään viisi (5) D12 – E 10 –sarjoissa, tai vähintään kolme (3) F 9 – G 7–sarjoissa pelaajaa 5 minuuttia määrätyn ottelun alkamisen jälkeen, eikä joukkue pysty esittämään pätevää syytä menettelyynsä, ottelu katsotaan luovutetuksi. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta ja sen aikaisemmin pelatut ottelut mitätöidään. Kisatoimisto vahvistaa aina luovutukset kuultuaan tarpeellisia osapuolia.

Palkinnot

Kaikille D 12 ja E 10  –sarjoissa pelanneille jaetaan diplomit. Loppuottelujoukkueille jaetaan mitalit ja voittajajoukkueille pokaalit. Pronssiottelussa voittaneelle joukkueelle jaetaan pronssimitalit, jotka luovutetaan ko. luokan pronssiottelun jälkeen. D12 - E10 Kilpasarjojen voittajille ilmainen osallistumismaksu seuraavan vuoden KesäPudas turnaukseen.

F 9 –G 6 –sarjoissa saavat kaikki joukkueen pelaajat muistomitalin. Jokaiselle joukkueelle on varattu yksi (1) tsempparipelaajan palkinto (pl. G 5-G 6 sarja). Tsempparipelaajan palkinto on joukkueen pussissa.

Ikäluokat:

 Tytöt ja Pojat

 • D-12 (Syntyneet 1.1.2006 tai sen jälkeen).
 • E-11 (Syntyneet 1.1.2007 tai sen jälkeen).
 • E-10 (Syntyneet 1.1.2008 tai sen jälkeen).
 • F-9 (Syntyneet 1.1.2009 tai sen jälkeen).
 • F-8 (Syntyneet 1.1.2010 tai sen jälkeen).
 • G-7 (Syntyneet 1.1.2011 tai sen jälkeen).
 • G-6-5 (Syntyneet 1.1.2012 tai sen jälkeen).

  Peliaika

 • 2 x 15 min (Kaikissa sarjoissa)
 • 2 x 20 min (sijoitusottelut sarjoissa, jos ei muuta erikseen mainita)
 • 1 x 7 min (sarjassa T/P G6-5))

 Pelitapa

 • 8 v 8 (T/P 06-08)
 • 5 v 5 (T/P 09-11)
 • 3 v 3 (T/P 12-13)