6. KesäPudas säännöt:

Osallistumisoikeus

KesäPudas 2021 -turnauksen sarjoihin saavat osallistua vain Suomen Palloliiton alaisten piirien jäsenseurojen nimissä pelaavat joukkueet. Tämä vaatimus ei koske ulkomaisia joukkueita.

Yli-ikäiset pelaajat

Piirien myöntämät yli-ikäisyysluvat ovat myös KesäPudas 2021 turnauksessa voimassa. Yli-ikäiset pelaajat tulee merkitä käsivarsinauhalla.

Pelioikeus

Pelaaja on edustuskelpoinen vain siinä joukkueessa/seurassa, missä hänellä on edustusoikeus turnauksen aikana.

P/T 7- 9 – sarjat

Pelitapa on Suomen Palloliiton 2021 turnaussääntöjen mukainen. Joukkueet jaetaan etukäteen kahteen eri tasolohkoon. Otteluohjelma tehdään koko lohkon ohjelma arpoen, mutta vain kuusi ensimmäistä kierrosta pelataan. Näissä ikäluokissa ei lasketa sarjataulukoita, jokainen joukkue saa kuusi ottelua ja kaikki pelaajat palkitaan. Ko. ikäluokat ovat tarkoitettu niin tyttö- kuin poikajoukkueille.

P/T 10-12 sarjojen erillisohjeet

Alku- ja loppusarjassa voitosta saa kolme (3) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen. Ottelut alku- ja loppusarjoissa voivat päättyä myös tasan (jatkoaikaa ja/tai rangaistuspotkukilpailua ei sarjoissa suoriteta).
 
Lohkovaiheessa, välierässä ja mitalipeleissä suoritetaan tasan päättyneen ottelun jälkeen välittömästi rangaistuspotkukilpailu (ensin 3/3, tarvittaessa 1/1 ratkaisuun saakka). Sarjamuotoisina pelattavissa otteluissa sijoitus määräytyy SPL:n Kilpailumääräysten 7§:n 3-momentin mukaan:
   1. Pisteet
   2. Keskinäinen ottelu (-set ottelut)
        2.1. keskinäisten ottelujen pisteet
        2.2. keskinäisten ottelujen maaliero
        2.3. keskinäisten ottelujen tehdyt maalit
   3. Koko sarjan / lohkon maaliero
   4. Koko sarjan / lohkon tehdyt maalit
   5. Arpa
Vertailtaessa eri lohkoissa pelanneiden joukkueiden järjestystä, lasketaan ensi pisteet per pelattu ottelu, sen jälkeen maaliero per pelattu ottelu ja sitten tehdyt maalit per pelattu ottelu. Jos edellä mainitulla tavalla ei järjestystä voida määrittää, se arvotaan.
 

P5-6 - säännöt ja pelitapa

1. Ottelut pelataan 5 v 5 joukkuein, yhtä aikaa usealla n. 30m x 20 m kentällä, lentävillä ja edestakaisilla vaihdoilla. 
2. Peliaika 1 x 25 min./ ottelu. Kaikilla joukkueilla vähintään 3 ottelua. 
3. Maaleina normaalit juniorimaalit (2x5 m), pallo nro 3.
4. Pelinohjaajina toimii joukkueiden valmentajat / toimihenkilöt sulassa sovussa ohjaten pelaajia kentällä . 
5. Sivurajaheiton sijasta on sivurajapotku (epäsuora) tai -kuljetus. Päädystä yli mennyt pallo maalipotku, joko heittämällä tai potkaisemalla. Ei kulmapotkuja. Puolen kentän vetäytymissääntö.
6. Liukutaklaukset ja maassa pelaaminen on kielletty. Näistä seurauksena on vastustajan vapaapotku. 
7. Muilta osin noudatetaan pelitilanteissa jalkapallosääntöjä ja korostetusti 'pihapelien' Fair Play -periaatetta!
 

Yleistä:
▪ Muut säännöt pelin yleisten sääntöjen mukaan.
▪ Joukkueilla yhtenäiset pelipaidat
 

Kilpailun jury

Kilpailutoimintaan liittyvät erimielisyydet ja vastalauseet ratkaisee järjestäjien nimeämä kolme (3) jäseninen jury. Juryn päätöksistä ei voi valittaa. Juryn jäsenet: Jarmo Lohela (pj), Kari Puranen ja Janne Takkinen.

Erotuomarit

Erotuomarit ovat pääsääntöisesti pelinohjaajia. Kilpasarjojen sijoitusotteluissa käytetään Palloliiton kouluttamia erotuomareita. P/T12-13-ikäluokan kilpasarjan otteluissa kaksi (2) tuomaria tai yksi (1) tuomari ja yksi (1) pelinohjaaja.

Ottelumääräyksiä

• Pelaaja on edustuskelpoinen vain siinä seurassa, jossa hänellä on edustusoikeus turnauksen aikana.

• Pelaajamäärä turnauksessa on 15 pelaajaa per ottelu. Joukkueiden on oltava puettuina ja pelivalmiina vähintään 15 minuuttia ennen ottelun alkua.

• Kentältä poistettu pelaaja on pelikiellossa vähintään seuraavan ottelun, jossa hänet on poistettu kentältä. Jury päättää mahdollisista lisärangaistuksista.

• Mikäli joukkueiden pelipaidat eivät erotu, joutuu otteluohjelmassa viimeksi mainittu joukkue (vierasjoukkue) vaihtamaan pelipaitansa.

• Maalivahdin pelipaidan tulee selvästi erottua muista pelipaidoista.

• Kilpailun juryllä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin, tarvittaessa jopa sulkea joukkue sarjasta. Jury voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä.

• Joukkueen, joka keskeyttää kilpailun, on maksettava 200 euron sakko.

Joukkueiden johtajille

Henkilö, joka on nimetty joukkueenjohtajaksi, vastaa joukkueestaan sekä pelien aikana että muualla sekä yhteydenpidosta kilpailun aikana. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa loukkaantumisista, sairastapauksista tai varkauksista.

Henkilöllisyyden tarkistus

Järjestäjillä on oikeus tarkistaa pelaajien henkilöllisyys pistokokein. Joukkueenjohtajan tulee varmistaa, että pelaajilla on mukanaan Peli- tai Korttelipassi tai kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Vastalauseet

Jos näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä kilpailuihin nähden tapahtuu, niistä voidaan tehdä vastalause. Vastalausetta pelikenttien ja varusteiden johdosta ei tutkita, ellei erotuomareille ole tehty tästä ilmoitusta ennen ottelua. Jos vastalause tehdään erotuomarin päätöstä vastaan, tästä on ilmoitettava erotuomareille välittömästi ottelun päätyttyä, ennen kuin hän on poistunut ottelupaikalta. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sitä tulee seurata 100 euron suuruinen vastalausemaksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Vastalause tulee jättää kirjallisena juryn puheenjohtajalle kahden tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.

Luovutukset

Mikäli joukkueesta ei ole kentällä vähintään viisi (5) P/T13 – 10 –sarjoissa, tai vähintään kolme (3) P/T9 – 7–sarjoissa pelaajaa 5 minuuttia määrätyn ottelun alkamisen jälkeen, eikä joukkue pysty esittämään pätevää syytä menettelyynsä, ottelu katsotaan luovutetuksi. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta ja sen aikaisemmin pelatut ottelut mitätöidään. Kisatoimisto vahvistaa aina luovutukset kuultuaan tarpeellisia osapuolia.

Palkinnot

Kaikille P/T 13 - 10  –sarjoissa pelanneille jaetaan diplomit. Loppuottelujoukkueille jaetaan mitalit ja voittajajoukkueille pokaalit. Pronssiottelussa voittaneelle joukkueelle jaetaan pronssimitalit, jotka luovutetaan ko. luokan pronssiottelun jälkeen.

P/T 9 – 5 –sarjoissa saavat kaikki joukkueen pelaajat muistomitalin. Jokaiselle joukkueelle (P/T13-7) on varattu yksi (1) tsempparipelaajan palkinto (pl. P/T6-5 sarja). Tsempparipelaajan palkinto on joukkueen pussissa.

Ikäluokat:

 Tytöt ja Pojat

 • P/T13 (Syntyneet 1.1.2008 tai sen jälkeen).
 • P/T12 (Syntyneet 1.1.2009 tai sen jälkeen).
 • P/T11 (Syntyneet 1.1.2010 tai sen jälkeen).
 • P/T10 (Syntyneet 1.1.2011 tai sen jälkeen).
 • P/T9 (Syntyneet 1.1.2012 tai sen jälkeen).
 • P/T8 (Syntyneet 1.1.2013 tai sen jälkeen).
 • P/T7 (Syntyneet 1.1.2014 tai sen jälkeen).
 • P/T6-5 (Syntyneet 1.1.2015 tai sen jälkeen).

  Peliaika

 • 2 x 15 min (5 v 5 ja erikseen nimetyissä 8 v 8 sarjoissa)
 • 2 x 20 min (8 v 8, jos ei muuta erikseen mainita)
 • 1 x 25 min (sarjoissa P/T G7-5)

 Pelitapa

 • 8 v 8 (P/T 13-10)
 • 5 v 5 (P/T 9-5)