Jalkapalloleiri Haukiputaalla italialaisten ammattivalmentajien opein

12.4.2019


Vuosi sitten alkaneen yhteistyön FC Venetsian Serie B - seuran kanssa tuloksena HauPa järjestää nuorten jalkapalloleirin kesäkuussa. Leiri kokoaa yhteen kaikki ahkerimmat ja motivoituneimmat 10-15 vuotiaat pojat sekä tytöt yli seurarajojen. Vanhempien junioreiden leiriviikko ajoittuu ma 10.6 - pe 14.6 ja nuorempien su 16.6 - to 20.6 ja leiripäivät ovat klo 10-16 pitäen sisällään kaksi harjoitusta päivittäin Länsituulen kentällä. Leiri on nopeasti herättänyt kiinnostusta jopa lähialuetta laajemmaltikin vai mitä sanoo leirin yksi järjestelyvastaavista, Jarmo Körkkö ?

- Pitää paikkansa. Leirille pystytään ottamaan vastaan alustavasti 40 + 40 tyttöä ja poikaa ja ilmoittautuneiden määrässä ollaan jo kohta puolivälissä.

- Mikä näiden leiriviikkojen tavoiteena on, näin järjestäjän näkökulmasta ?

- Isossa kuvassa näiden viikkojen tarkoituksena on järjestää junioripelaajille normaalista harjoitusrytmistä selkeästi poikkeava viikko, jossa saadaan kokea ripaus ammattilaisjalkapalloilijan elämää ammattivalmentajien ohjauksessa. Toinen asia näissä on tietenkin aina se, että jonkun nuoren otteet leirillä saattavat vierailevien valmentajien mielestä olla riittävän vahvat jopa vierailulle FC Venetsian junioriakatemian harjoituksiin Italiaan.

- Onko yhtään vastavierailua Italiaan vielä toteutunut ?

- Kyllä on. Muutamia poikia vieraili jo viime syksynä ja talvena Italiassa ja itse asiassa pääsiäisviikolla lähtevät Julius Körkkö ja Jore Nikkilä harjoittelemaan FC Venetsian jalkapalloakatemiaan oman ikäluokan joukkueen kanssa.

Kiireinen jalkapallon monitoimimies jatkoi jo kävelylenkilleen, mutta muistutti vielä eritoten tyttöfutaajien rohkeudesta lähteä myös leirille mukaan. Tyttöfutis FC Venetsiassa hakee vielä toimintamallejaan ja on muutenkin vielä uutta, joten siellä nuoret ja taitavat suomalaiset tyttöfutaajat veisivät täkäläistä jalkapallo-osaamista komeasti eteenpäin. Myöskin viikko italialaisten ammattilaisvalmentajien opeissa voisi selkeyttää myös omia jalkapalloilullisia tavoitteita.

Ilmoittautumiset 24.5 mennessä ja lisätiedot

jkorkko@hotmail.com