Miehet taas vierasvoittoon Kolmosessa

8.7.2020

Matka kohti Sodankylää lähti varhain lauantaina aamulla. Joukkueen ollessa vielä aamuväsymyksen vaikutuksen piirissä oli Kari Puranen viritellyt jo taktiset kuviot kuntoon. Pallo liikkuu nyt enemmän kuin aikaisemmin ja miehet vaihtavat pelipaikkojaan sujuvammin. Myös löydetty tehokkuus tulee olla samalla tasolla, jotta pisteet matkaavat kotiin.

Sininen savu sauhusi SoPan värityksen kanssa pelaajaesittelyssä, mutta sen jälkeen ottelun muusta viihteestä vastasi HauPa. Pallohallinta kohosi kauden ennätyslukemiin ja palloa kaivettiin ensimmäisen kerran 10 minuutin jälkeen kotijoukkueen verkosta. Maalin viimeisteli Joona ”Tempo” Körkkö, joka on löytänyt maalijyvänsä ja tehokkuutensa viime peleissä. Minuutti tästä ja johan onnistui toinen hyökkäysarsenaalin nallipyssy työssään sillä Mikko ”Zume” Suomela upotti kauden toisen osumansa Sopan verkkoon. Taukolukemat mairittelivat kotijoukkuetta sillä HauPa laukoi peräti kahdeksan kertaa maalia kohden ja Sopan nollaa vastaan.

Näytelmän toinen jakso tarjosi yhden laukauksen SoPalle ja Haupalle tusinan maaliakohden, joten hallinta oli suvereenisesti vierailla. Mutta kun kyse on urheilusta niin tuo yksi laukaus riitti tuomaan Sopalle kavennuksen 1–2. Onneksi työmoraali palasi nopeasti pelaajien aivoituksiin ja hallinta muutettiin myös tehokkuudeksi maalien muodossa. Körkkö jatkoi siitä, mihin oli jäänyt ensimmäisellä puoliajalla, paukuttamalla hatullisen täyteen siirtäen Haupan 1–4 johtoon. Suomelan isäntä sinetöi loppulukemiksi 1–5 ja kolme pistettä lähti matkalle kohti Haukipudasta.

Haupa matkaa seuraavaksi Oulaisiin Huiman vieraaksi 15.7. Haupa pelaa myös 16.7 Oulun Tarmoa vastaan Pateniemessä kello 17.30.

Edustuksen nuoriso-osaston otteilta pääsee seuraamaan 18.7 Keskuskentällä kello 13.