P17 Kakkonen puolivälissä

22.7.2020

HauPa:n B-poikien osalta sarja hienosti liikkeellä

 

Viisi pelattua peliä, viisi voittoa maalieron ollessa 18-3. Kun päästettyjen maalien määrä per ottelu on 0,6, voidaan sanoa, että joukkuepelaamisen kivijalka eli puolustaminen on ollut erinomaisella tasolla. Keskuspuolustuslinjassa on pelannut 4-5 kaveria, joista jokainen on täyttänyt paikkansa enemmän kuin hyvin. Suhteellisen harvassa ovat olleet varsinaiset paniikkitilanteet. Ennakointi, oikea sijoittuminen ja puolustuksen organisoiminen ovat olleet toimivalla tasolla. Puolustaminen tämän päivän jalkapallossa ei kuitenkaan ole vain puolustuslinjan tehtävä. Suurin ja ratkaisevin muutos viime kauden puolustuksen kokonaistoimivuudessa on tapahtunut nimenomaan keskikentän osalta. Haupan B-poikien keskikenttä tekee nyt hartiavoimin töitä myös alaspäin, mikä on pakottanut vastustajan useimmmissa peleissä kaukolaukauksiin. Nuo yritykset Johannes ja häntä tuurannut Niila ovat ottaneet kovalla prosentilla kiinni,

Hyökkäyspelin suhteen on viime kauteen nähden tapahtunut myös mukavaa kehtitystä. Pelin rakentelu ylöspäin on monipuolisempaa ja ratkaisupaikoille päästään tämän tästä. 18 tehtyä maalia suhteutettuna maalipaikkojen määrään on tehollisesti jonkin verran alakanttiin, mutta kuten useampikin huippuvalmentaja on asian ilmaissut: pelin aikana tapahtuvista yksittäisistä suorituksista maalinteko on ehkä se kaikkein vaikein. Potentiaalia maalintekoon joukkueessa kuitekin on. Hieman lisää rentoutta ja kylmäpäisyyttä maalipaikoissa, niin hyvä tulee.

Sarjan jatkuessa tulevana lauantaina myös panokset kovenevat. Jaetulla sarjan piikkipaikalla majaileva Haupan B-pojat kohtaa vielä sarjassa sijoilla 1,3,4,5 ja 7 olevat joukkueet. Eli kaikki on vielä auki ja jännittäviä pelejä on taatusti luvassa. Niinpä jokaisen, joka nauttii luovasta jalkapallosta, näyttävistä yksilösuorituksista ja kovasta väännöstä, kannattaa suunnata kulkunsa seuraavaan Haupan B-poikien matsiin. Kentän laidalla tavataan!

 

KT