Miesten pelit jatkuvat kovalla tahdilla

31.7.2020

HauPan miesten edustusjalkapallo on ollut tulessa viime aikoina sillä kolmen ottelun viikkotahti alkaa olla normaalia. Tähänkin on syynsä, joka oli ennustettavissa, kun pandemia alkoi hellittää ainakin toistaiseksi Suomessa.

Tahti, jota nyt paukutetaan, vaatii niin pelaajilta kuin taustoilta sopeutumista. Suurin hankaluus on, kuinka saada kaikille oikeaan aikaan tavoitteellisia pelejä ja miten pelaajakehitystä tässä tahdissa saadaan aikaan. Yhteistyötä on JS Herculeksen kanssa kuin B-poikien kanssa eli parhaillaan Haupan 3 divisioona ottelussa on pelaajia neljästä eri joukkueesta. Laskemme tämän rikkaudeksi, kun joukkueen kokeneimmat antavat ohjeita nuoremmille sekä peliaikaa hakeville Herculeksen pelaajille. Kokemuksen jakaminen nuoremmille on yksi tärkeimmistä rakennuspalikoista näille nälkäisille nuorille. Kun kokenut pelaaja ohjaa, neuvoo ja auttaa nuorempaan sisälle joukkueeseen, niin tietoa siirtyy nuoremmille ja heillä on helpompi toimia osana joukkuetta. Samalla nuorempien tulee näyttää, että he ovat valmiina kilpailemaan mentoriaan vastaa peliajasta. Varsinkin nyt kun pelitahti on, yhtenäisyys on tärkeää, jotta kaikki on samalla aaltopituudella niin harjoituksissa kuin peleissä ja tästä olemme pitäneet kiinni.

Tapahtumissa saa vaatia toiselta parempia suorituksia kuten syöttämisen laatua tai taistelu tahtoa. Miksi näin? Kilpailu, kilpailu ja kilpailu!!! Edustustasolla kilpaillaan paremmuudesta, joka johtaa parempiin suorituksiin ja kohti vielä suurempia kilpailuja. Parhaimmillaan se johtaa ammattilaisuuteen jalkapallossa.

Viime viikolla kohdattiin AC Oulu Akatemia, joka kaadettiin Pateniemen sateessa 3–1 lukemin. Maalin teossa onnistui Junior, Ilari Nikula ja Joona Körkkö.

Keskiviikkona 29.7 vierailtiin TP-47 vieraana Torniossa, jossa tuli niukka tappio lukemin 3–2. Haupan maalin tekijöinä oli Ilari Nikula ja Joona Körkkö.

Seuraavat Miesten edustuksen kilpailulliset ottelut ovat perjantaina 31.7.2020 Haupa- FC Kurenpojat kello 19.00 ja 1.8.2020 Haupa- SoPa kello 14.00. Molemmat ottelut pelataan Haukiputaan keskuskentällä.