HauPa yhdessä UEFAn ja Disneyn kanssa kannustamaan tyttöjä jalkapallon pariin

16.2.2021


HauPa on valittu mukaan toteuttamaan 5-8 -vuotiaille tytöille suunnattua UEFA Playmakers -ohjelmaa. HauPa toteuttaa toimintaa yhdessä yhteistyöseurojensa Oulun Naisfutiksen (ONS) ja Ajax-Sarkkirannan (Ajax) kanssa. Ohjelma käynnistyy keväällä Suomessa usealla eri paikkakunnalla. UEFA Playmakers -ohjelman kautta HauPa haluaa tarjota nuorille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua jalkapalloon harrastuksena. Playmakers-harjoituksissa liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallotaitoja opetellaan lapsille tuttujen Disney -tarinoiden maailmassa.

 

UEFA Playmakers -ohjelman kautta tarjoamme alueemme tytöille hauskan, turvallisen ja tarinallisen keinon ottaa ensi askelia jalkapallon parissa. Ohjelman kautta kiinnitymme osaksi valtakunnallista ja eurooppalaista kokonaisuutta, sillä Playmakers -ohjelmaan pääsevät lähivuosina tutustumaan pienet tytöt joka puolella Eurooppaa. Kohdistamme ohjelman  5-8 -vuotiaille tytöille, jotka eivät vielä ole mukana jalkapallon joukkuetoiminnassa.

”Tyttöjen saattaminen jalkapallon pariin ja seuraamme on meille tärkeä tavoite. On hienoa olla mukana UEFA Playmakers -ohjelmassa, jonka kautta voimme tuota tavoitetta toteuttaa.”, sanoo HauPan tyttöpuolen junioripäällikkö Petra Körkkö.


Tavoitteena kannustaa pieniä lapsia jalkapallon pariin


Playmakers -harjoituksissa keskitytään liikunnallisten, sosiaalisten sekä jalkapalloilullisten taitojen harjoitteluun. Harjoituksen runko pohjautuu Disneyn Frozen 2 -elokuvaan. Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista ja iloitaan omista ja toisten onnistumisista. Tavoitteena on rohkaista pieniä tyttöjä mukaan lajin pariin ja varsinaiseen joukkuetoimintaan.

”Konsepti on erittäin mielenkiintoinen ja uskon sen innostavan uusia tyttöjä mukaan toimintaan. Frozen-tarinaa mukaileva jalkapalloharjoitus tuo uudenlaista näkökulmaa harjoituksiin ja tutustuttaa lajiin uudella tavalla, minkä kautta toivomme mahdollisimman monen tytön innostuvan myös jalkapallosta.”, HauPan Naisten Edustusjoukkueessa pelaava Anni Kairamo sanoo. Anni tulee olemaan yksi HauPan Playmakers-valmentajista.

HauPan Playmakers -harjoituksia vetävät valmentajat koulutetaan maaliskuun aikana Playmakers -ohjelman valmentajiksi. Kesäkuussa käynnistyvässä ohjelmassa ovatkin valmentajien luoma turvallinen ja kannustava ympäristö, tyttöjä liikunnan pariin innostava ohjaustapa sekä vastuullisesti ja terveysturvallisesti toteutetut harjoitustapahtumat.


Ilmoittautuminen HauPan järjestämiin Playmakers -harjoituksiin avataan toukokuun alussa.

Harjoitustapahtumissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuuslinjauksia.

 

Lisätiedot: HauPan Junioripäällikkö Petra Körkkö, junioripaallikkotytot@haupa.fi / 0407184431.