Naisten joukkueen sopimusuutisia: Tefke, Kotikangas, Suni

30.3.2021

Kiia Tefke jatkaa HauPa:ssa myös kaudella 2021.
Kiia Tefke jatkaa HauPa:ssa myös kaudella 2021.
Josefiina Kotikangas (vas) ja Saija Suni ovat joukkueen uusia tulokkaita.
Josefiina Kotikangas (vas) ja Saija Suni ovat joukkueen uusia tulokkaita.

Maalivahtiosasto vahvana uuteen kauteen.

Kiia Tefke jatkaa HauPa:ssa

 

HauPa-kasvatti Kiia Tefke on allekirjoittanut pelaajasopimuksen kaudelle 2021. Varmaotteinen maalivahti kävi haistelemassa tunnelmia keväällä myös muualla saatuaan kutsun pelata FC KTP:n riveissä Suomen Cupissa. Joukkue kävi hakemassa tuntumaa Kansallisen Liigan joukkueita, HJK:ta ja PK 35 Helsinkiä vastaan.

 

Tefke kertoo tavoitteistaan tulevalle kaudelle: ”Tavoitteena tälle kaudelle on kehittyä kokonaisvaltaisesti pelaajana; kehittää sekä fyysisiä että pelillisiä ominaisuuksia. Pelillisistä ominaisuuksista tällä hetkellä päällimmäisenä ajoituksen parantaminen. Omalla tekemisellä haluan myös auttaa joukkuetta parempiin suorituksiin, jotta voidaan lokakuussa olla tyytyväisiä tähän kauteen.” Tulevan kauden joukkuetta hän kuvailee motivoituneeksi: ”Meillä on kasassa kehittymisenhaluinen ja taistelutahtoinen joukkue täynnä loistavia tyyppejä. Nää kaikki tulee varmasti näkymään myös kesällä pelikentillä!”

 

Valmennus on erittäin tyytyväinen jatkosopimukseen kovatasoisen maalivahdin kanssa. Antti Kuivamäki: ”Kiia oli viime kaudella joukkueen kantavia voimia. Hän on loistava torjuja, joka pystyy pelaamaan hyvin jalalla ja sitä kautta auttamaan joukkueen pelinrakentelua ja toisinaan myös murtautumista.” Milla Ahola kuvailee nuorta maalivahtia: ” Kiia on nuoresta iästään huolimatta kokenut maalivahti. Hän pystyy avaamaan peliä monipuolisesti ja on vahva vastaantuloissa ja reaktiotorjunnoissa.”

 

Lopuksi Tefke lähettää vielä terveiset seuran junioreille ja erityisesti kummijoukkueelleen: ”Terveisiä T14-joukkueelle! Junnut, nauttikaa treenaamisesta ja etenkin peleistä. Nähdään kesällä Länsituulessa!”

 

Saija Suni – maalivahti Lahdesta

 

Maalivahti Saija Suni on allekirjoittanut pelaajasopimuksen kaudelle 2021. Suni muutti Lahdesta Ouluun hakemaan uusia tuulia jalkapallon saralla. Maalivahti on aloittanut pelaajauransa HP 47:n (Heinola) riveissä, josta on c-ikäisenä siirtynyt FC Kuusysiin Lahteen. Lahdessa Suni on pelannut T18 Ykköstä ja SM-sarjaa, sekä Naisten Kakkosta. Kokemusta pelaajalta löytyy myös valmennuspuolelta ja hän aloittikin heti Ouluun tullessaan valmentajana HauPan T13-joukkueessa.

 

Päävalmentaja Antti Kuivamäki kuvailee uutta tulokasta: ”Saija on puhelias ja ohjaa peliä hyvin. Kokenut maalivahti, joka on loukkaantumisen jäljiltä vasta tulossa kuntoon.” Valmentaja Ahola: ” Saija on joukkueemme uusin tulokas. Hänellä on loistava asenne harjoitteluun ja hän on päässyt hyvin joukkueeseen mukaan. Saija ohjaa peliä äänellään hyvin ja rämäpäisellä asenteella näyttää joukkueelle taistelusta esimerkkiä.”

 

Suni kertoo omiksi vahvuuksikseen ulottuvuuden ja pelinohjaamisen. Tavoitteista puhuttaessa hän kertoo: ” Haluan päästä pelaamaan ja saada paljon onnistumisia ja pärjätä sekä kehittyä mahdollisimman paljon yksilönä kuin joukkueenakin. Joukkueemme on energinen ja motivoitunut. Peleissä tullaan ehdottomasti näkemään kova ja periksiantamaton joukkue.”

 

Joukkueeseen maalivahti on päässyt omien sanojensa mukaan hyvin: ” Tulin uutena tälle kaudelle HauPaan ja pääsin melkein heti hyvin sisälle joukkueeseen ja minut otettiin hyvin vastaan! Jännitti muuttaa uuteen kaupunkiin ja kauas kotoa ja tulla uuteen seuraan. Joukkueen myötä on joka päivä tuntunut vain paremmalta ja paremmalta päätökseltä siirtyä tänne.”

 

T7-joukkueen kummipelaaja lähettää loppuun vielä seuran junnuille terveiset: ”Tsemppiä kaikille HauPan junnuille treeneihin ja peleihin!”

 

Josefiina Kotikangas uutena joukkueeseen

 

Maalivahti Josefiina Kotikangas (ent. Annunen) on allekirjoittanut pelaajasopimuksen kaudelle 2021. Pienen tauon jälkeen Kotikangas on halunnut lähteä hakemaan uutta nousua jalkapallon saralla. Futsalissa Kotikangas on edustanut viime vuodet Ajax Sarkkirantaa. Täysin tuntematon ei maalivahti HauPalaisille ole, sillä hän on ollut HauPan maalinvartijana myös b-ikäisenä.

 

Pelaajauransa maalivahti on aloittanut OsPa:ssa (Oulunsalo), josta yhdistymisen kautta on siirtynyt Ajax Sarkkirantaan (Kempele). Opinnot veivät pois Oulusta ja niiden päätyttyä Ouluun palannut Kotikangas palasi takaisin kasvattajaseuraansa Ajaxiin, josta hän tänä talvena siirtyi HauPaan.

 

Valmentajisto kertoo maalivahdin tuovan hyvää energiaa ja positiivisuutta koko joukkueen tekemiseen. Kuivamäki: ”Josefiina on hyvä lähitorjunnoissa ja erittäin ahkera harjoittelija, jolla on kova palo kehittyä.” Ahola komppaa: ”Josefiina harjoittelee hyvällä fiiliksellä ja tuo positiivista mieltä joukkueeseen. Hän hallitse perustorjunnat hienosti ja on osoittanut hienoa kehittymistä harjoituskauden aikana.” Kotikangas kertoo myös itse vahvuutenaan jatkuvan kehittymisen halun.

 

Kotikangas kertoo tavoitteistaan ja joukkueesta: ”Haluan kehittyä ja ansaita paikkani joukkueessa. Joukkueemme on motivoitunut, taistelutahtoinen ja rohkea. Joukkueeseen on ollut todella helppo päästä mukaan ja kaikki ovat ottaneet avosylin vastaan!”

Junnuille hän lähettää terveiset: ”Unelmat ovat tavoitteita ja tavoitteet on tehty saavutettaviksi.”

 

Aiemmin on julkaistu myös maalivahti Essi Kinnusen sopimus. Koko joukkue on hyvillä mielin vahvasta maalivahtiosastosta.