Naisten kausi käynnistyy viikonloppuna

23.4.2021

Naisten joukkueen kapteenisto kaudella 2021: Tiia Mensonen, Johanna Raappana (C) ja Katariina Kuivamäki.
Naisten joukkueen kapteenisto kaudella 2021: Tiia Mensonen, Johanna Raappana (C) ja Katariina Kuivamäki.

Haukiputaan Pallon naisten edustusjoukkueen kausi 2021 vihelletään käyntiin tulevana lauantaina Tuusulassa, kun vastaan asettuu Pallokerho Keski-Uusimaa. Poikkeusoloista huolimatta joukkue on voinut harjoitella ahkerasti ja kauden avausta odotetaan innolla. Kevätkelien lämmetessä kuluvalla viikolla onkin päästy jo korkkaamaan Länsituulen kotikenttä harjoitusten osalta.

Kaudella 2021 kolme joukkuetta putoaa Naisten Ykkösestä suoraan Naisten Kakkoseen ja yksi joukkue karsii paikastaan


Naisten Ykkösessä pelataan kaudella 2021 kaksinkertainen runkosarja, jonka voittaja nousee suoraan Kansalliseen Liigaan kaudelle 2022. Toiseksi sijoittunut joukkue karsii paikasta Kansalliseen Liigaan kaksiosaisessa karsinnassa Kansallisen Liigan yhdeksänneksi sijoittuneen joukkueen kanssa. Muutoksena aikaisempaan tulevana kautena joukkuemäärää tullaan pudottamaan kahdestatoista kymmeneen kaudelle 2022. Sijalle 10. ja huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Naisten Kakkoseen kaudeksi 2022. Yhdeksänneksi sijoittunut joukkue karsii paikastaan Naisten Ykköseen kaudeksi 2022.
 

Valmennustiimi odottavaisena uuteen kauteen
 

”Lähden uuteen kauteen odottavaisin mielin. Uskon että uudistukset pelaajistossa, valmennuksessa ja harjoittelussa kantavat hedelmää. Verrattuna viime kauteen näemme pelaavamman joukkueen ja uskon että tätä kautta tuloskin tulee olemaan parempi.”, päävalmentaja Antti Kuivamäki toteaa.

 

Tavoitteena kaudella 2021 on säilyttää sarjapaikka Naisten Ykkösessä.

 

”Tavoitteen saavuttaminen tulee vaatimaan onnistunutta joukkuepelaamista, yksilöiden itsensä ylittämistä, tiukkaa joukkuepuolustamista ja onnistumista maalipaikoissa.”, valmentaja Milla Ahola tähdentää. Kuivamäki kommentoi joukkueen harjoittelua: ”Harjoittelun painopisteitä muutettiin tälle kaudelle. Rajoitukset hieman aluksi häiritsivät harjoittelua mutta hyviäkin harjoitusjaksoja olemme saaneet pre-seasonilla aikaiseksi. Harjoitusotteluita olisi voinut olla enemmänkin”. Aholan mukaan treeneissä on näkynyt sekä hyvää tekemisen meininkiä, hyvää huumoria että pohdintaa aiheuttavia asioita, joita on yhdessä työstetty eteenpäin. ”Joukkue on uudistunut kaudella ja tämän takia joukkueen harjoittelussa on pyritty kehittämään omaa pallollista peliämme monipuolisella tavalla. Pelaajat ovat olleet sitoutuneita harjoitteluun ja kehittämään peliämme.”, Ahola lisää. Joukkueen vahvuuksina hän pitää joukkuehenkeä, yhdessä tekemistä ja sitoutumista joukkueen pelitapaan. ”Yhtenäinen, täynnä upeita persoonia. Oulun murteella sanottuna, pölijä.”, Kuivamäki kuvailee joukkuettaan.

 

Tulevan kauden kärkijoukkueita valmentajakaksikko olettaa olevan ONS, RoPS ja TPS. ”Toivon mukaan HauPa pystyy haastamaan tätä kolmikkoa ja mahdollisesti ottamaan oman paikkansa kärkikolmikosta!”, Ahola miettii.

 

”Kovia pelejä, tehokasta viimeistelyä ja hyvää boksipelaamista omassa päässä”
 

Joukkueen kapteeni Johanna Raappana lähtee odottavaisin ja hyvin fiiliksin kohti tulevaa kautta. ”Kaudelta odotan, että pelataan yhdessä joukkueena ehjä kausi ja kauden edetessä oma peli kehittyisi koko ajan. Odotan kovia pelejä, tehokasta viimeistelyä ja hyvää boksipelaamista omassa päässä.”, Raappana pohtii. Raappanan mukaan joukkue on saanut vedettyä ehjän pre seasonin, joten sen puolesta joukkueen pitäisi olla hyvin valmiina! Kapteeni kuvailee joukkueessa olleen koko kevään hyvä ja kehittävä meininki. Varjon muutoin onnistuneeseen harjoituskauteen ovat tuoneet muutamat isommat loukkaantumiset, Raappana harmittelee. Ida Korpi ja Lotta Porola joutuvat olemaan kauden avauksen sivussa loukkaantumisten vuoksi ja myös Carita Koskensaloa odotellaan vielä hetki pelikentille.
 

Tuusulassa odotettavissa on tiukkaa vääntöä
 

Viikonlopun sarja-avauksesta odotetaan kovaa peliä ja vieläkin kovempaa taistelua. Kuivamäki kuvaa PKKU:n olevan hyvä pallollinen joukkue ja tuloksellisesti keskinäisten otteluiden olleen tiukkoja. Pisteitä Tuusulassa ei ole toistaiseksi vielä tullut kotiin vietäväksi. ”Uskon että nyt on meidän vuoromme.”, Kuivamäki toteaa. ”Joukkueesta löytyy niin kokemusta, kun myös taitavia nuoria pelaajia. Odotettavissa siis tiukka peli, ja pisteistä taistellaan tosissaan!”, miettii joukkueen kapteeni Johanna Raappana.
 

HauPan naisten kotiavausta päästään seuraamaan sunnuntaina 2.5. klo 14 Länsituulen tekonurmella.

 

Naisten Ykkösen joukkueet 2021:


RoPS, VIFK, EBK, HauPa, Ilves/2, NJS, ONS, P-Iirot, PKKU, TPS, TuWe, VJS