Seurayhteistyöllä menestystä

27.5.2021

Taneli Kohonen teki läpimurron miesten Futsal Liigassa pelaten vahvan play-off sarjan.
Taneli Kohonen teki läpimurron miesten Futsal Liigassa pelaten vahvan play-off sarjan.
Puolivälieräpelissä vastassa oli Jyväskylän Riemu. Vas. Henri Seppälä, oik Santeri Kohonen.
Puolivälieräpelissä vastassa oli Jyväskylän Riemu. Vas. Henri Seppälä, oik Santeri Kohonen.

HauPan nuoret pelaajat saavuttivat miesten Futsal Liigassa hopeaa FC Kemin paidassa viikonloppuna päättyneellä kaudella. Kolmiosaisen finaalisarjan päätteeksi KaDy Jyväskylästä vei mestaruuden jo kolmannen kerran peräkkäin.

HauPa ja FC Kemi tekivät syksyllä 2020 futsalin yhteistyöseurasopimuksen. Yhteistyöseurana FC Kemi tarjosi HauPan nuorille eli 20 vuotta ja alle oleville pelaajille mahdollisuuden päästä ammattivalmennukseen ja Futsal Liigan kärkisijoja tavoittelevaan joukkueeseen. Nuorten maajoukkueessakin esiintyneet pelaajat tarttuivat tilaisuuteen. Talven treenimatkat Kemiin ja viikonlopun pelimatkat palkittiin SM -hopealla. Hopea on hävitty mitali sanotaan. Tässä tapauksessa se on kuitenkin saavutus, jonka todellinen arvo mitataan vasta tulevaisuudessa. SM- hopeajoukkueessa kaudella pelasivat haupalaiset Taneli Kohonen, Toni Kaikkonen, Henri Seppälä ja Santeri Kohonen. Poikien sitoutumista kuvaa sekin, että Santeri Kohonen ja Toni Kaikkonen ovat kauden aikana olleet armeijassa. Henri Seppälä puolestaan kirjoitti ylioppilaaksi. Peliaikaa heille on kuitenkin kertynyt mukavasti ja kehitys on ollut merkillepantavaa. Todellisen läpimurron Futsal Liigan eliittiin kaudella teki Taneli Kohonen ja näytöt toivat myös kutsun miesten maajoukkueeseen.

FC Kemin toiminnanjohtaja Kalle Huusko kertoo seuran olevan erittäin tyytyväinen yhteistyöhön. Pojat ovat täyttäneet paikkansa vähintäänkin odotetulla tavalla. Jatkoneuvottelut ovat alkaneet ja toivottavasti päädytään hyvään ratkaisuun.

Pojat tullaan näkemään kesän jalkapallopeleissä HauPan paidassa ja mahdollisesti myös Kakkosta pelaavan JS Herculesin riveissä, jonka kanssa HauPalla on farmisopimus.