HauPa ja FC Kemi syventävät yhteistyötään

16.9.2021

HauPan nuoret maajoukkuemiehet pääsevät ehkä Suomen koviten harjoittelevaan Futsal-Liigan joukkueeseen kehittymään ja näyttämään osaamistaan

FC Kemin Futsal-liigajoukkue ja HauPan miesten 2-divisioonajoukkue solmivat farmisopimuksen, joka kattaa tulevan kauden. Myös U19-liigajoukkue yhdistyy ja pelaa alkavan kauden nimellä HauPa/FC Kemi YJ.

Yhteistyön syventäminen on jatkoa viime kaudella aloitetulle yhteistyölle, jossa useita HauPan juniorimaajoukkuepelaajia pelasi ja harjoitteli FC Kemin Futsal-Liigajoukkueessa. Farmisopimus mahdollistaa pelaajien paremman liikkumisen molempien seurojen suuntiin ja luo pohjaa HauPan edustusjoukkueen toiminnan kehittämiselle kohti ykkösdivisioonaa. Yhteistyö on varsin merkittävä, sillä se mahdollistaa lähes 1000 juniorin tavoitteet kohti ammattilaisuutta.

HauPan puheenjohtaja Markku Kohonen kommentoi yhteistyötä seuraavasti:

Viime kaudella aloitettu yhteistyö mahdollisti Henri Seppälän, Toni Kaikkosen, Taneli ja Santeri Kohosen pelaamisen Futsal-liigassa. Pelaajat kehittyivät kauden aikana huimasti ja Taneli nousi aina miestenmaajoukkueeseen asti. Yhteistyö osoittautui onnistuneeksi ja sen syventäminen koskemaan myös U19-liigajoukkuetta oli kirsikka kakun päälle. Myös seuramme edustusjoukkue voi kehittää nyt toimintaa ja tavoitella nousua miesten Ykköseen parin seuraavan kauden aikana.

FC Kemin urheilutoimenjohtaja Kalle Huusko, mitä yhteistyö merkitsee FC Kemille?

Olen erittäin iloinen, että pystyimme jatkamaan alkanutta yhteistyötä ja vielä syventämään sitä. HauPan juniorityö on Suomenkin mittakaavassa varsin merkittävää ja osoittaa, että teemme myös Kemissä oikeita asioita, jotta seuramme on näin kiinnostava yhteistyölle. Farmisopimus mahdollistaa nyt vähemmälle peliajalle jääneiden pelaajien peluuttamisen miestenpeleissä ja U19-liigassa yhteisjoukkue tarjoaa pelejä Suomen huipulta. Yhteistyö myös takaa seuramme uuden nuorisopäällikkö Kimmo Hyöppisen johdolla pohjois-Suomen parhaan väylän junioreillemme kehittyä ammattilaisiksi futsalissa ja jalkapallossa.