Säännöt 2023

Ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen viimeistään 15.5.2023 mennessä Haukiputaan Pallo ry:n Kesäpudas -sivulla olevalla ilmoittautumislomakkeella.

Osallistumismaksut

Erillisessä taulukossa on kunkin sarjan osallistumismaksut. Osallistumismaksu on maksettava 31.5.2023 mennessä. Maksut suoritetaan Haukiputaan Pallo ry:n  tilille FI33 5740 8920 1814 40, viitteeksi KesäPudas, joukkueen nimi / nimet ja sarja. Mikäli yksi joukkue ilmoittaa turnaukseen esim. kolme eri joukkuetta, on turnausmaksu 3 x sarjamaksu.  Mikäli joukkue peruu osallistumisensa turnaukseen 1.6.2022 jälkeen, osallistumismaksua ei palauteta. 

Kentät

Pelit pelataan pääsääntöisesti seuraavilla kentillä: Haukiputaan keskuskenttä, Länsituulen tekonurmi, Talvikkipuiston tekonurmi, Virpiniemen tekonurmi, Ritaharjun tekonurmi ja HauPa-hallin tekonurmi sekä HauPa-hallin ministadion. 

Vakuutukset

Jokaisella pelaajalla on oltava voimassa oleva vakuutus. 

Osallistumisoikeus

KesäPudas 2023 -turnauksen sarjoihin saavat osallistua vain Suomen Palloliiton alaisten jäsenseurojen nimissä pelaavat joukkueet. Tämä vaatimus ei koske ulkomaisia joukkueita.

Yli-ikäiset pelaajat

SPL:n myöntämät yli-ikäisyysluvat ovat myös KesäPudas 2023 - turnauksessa voimassa. Yli-ikäiset pelaajat tulee merkitä käsivarsinauhalla.

Pelioikeus

Pelaaja on edustuskelpoinen vain siinä joukkueessa/seurassa, missä hänellä on edustusoikeus turnauksen aikana.

P9-7 ja T9-8 -sarjat

Pelitapa on Suomen Palloliiton 2023 turnaussääntöjen mukainen. Joukkueet jaetaan etukäteen kahteen eri tasolohkoon. Näissä ikäluokissa ei lasketa sarjataulukoita, jokainen joukkue saa kolme ottelua/päivä ja kaikki pelaajat palkitaan. Tarvittaessa turnauksen järjestäjällä on oikeus yhdistää tasolohkot.

P/T 13-10 -sarjojen erillisohjeet

Alku- ja loppusarjassa voitosta saa kolme (3) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen. Ottelut alku- ja loppusarjoissa voivat päättyä myös tasan (jatkoaikaa ja/tai rangaistuspotkukilpailua ei sarjoissa suoriteta).

 Välierässä ja sijoitusotteluissa suoritetaan tasan päättyneen ottelun jälkeen välittömästi rangaistuspotkukilpailu (ensin 3/3, tarvittaessa 1/1 ratkaisuun saakka). Sarjamuotoisina pelattavissa otteluissa sijoitus määräytyy SPL:n Kilpailumääräysten 7§:n 3 momentin mukaan:

   1. Pisteet

   2. Keskinäinen ottelu (-set ottelut)

     2.1. keskinäisten ottelujen pisteet

     2.2. keskinäisten ottelujen maaliero

     2.3. keskinäisten ottelujen tehdyt maalit

   3. Koko sarjan / lohkon maaliero

   4. Koko sarjan / lohkon tehdyt maalit

   5. Arpa

Vertailtaessa eri lohkoissa pelanneiden joukkueiden järjestystä, lasketaan ensi pisteet per pelattu ottelu, sen jälkeen maaliero per pelattu ottelu ja sitten tehdyt maalit per pelattu ottelu. Jos edellä mainitulla tavalla ei järjestystä voida määrittää, se arvotaan. 

P6-5 ja T7-5 Säännöt ja pelitapa

Yleistä:

Kilpailun jury

Kilpailutoimintaan liittyvät erimielisyydet ja vastalauseet ratkaisee järjestäjien nimeämä kolme (3) jäseninen jury. Juryn päätöksistä ei voi valittaa. Juryn jäsenet: Kari Puranen (pj), Markku Kohonen ja Tuomo Sorakangas.

Erotuomarit

Erotuomarit ovat pääsääntöisesti pelinohjaajia. Kilpasarjojen sijoitusotteluissa käytetään Palloliiton kouluttamia erotuomareita. P/T13-12 -ikäluokan kilpasarjan otteluissa on kaksi (2) tuomaria tai yksi (1) tuomari ja yksi (1) pelinohjaaja.

Ottelumääräyksiä

Joukkueiden johtajille

Henkilö, joka on nimetty joukkueenjohtajaksi, vastaa joukkueestaan sekä pelien aikana että muualla sekä yhteydenpidosta kilpailun aikana. Joukkueenjohtaja noutaa turnauksen järjestäjän keräämän materiaalin sen kentän kahviosta, josta joukke aloittaa turnauksen ensimmäisen ottelunsa. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa loukkaantumisista, sairastapauksista tai varkauksista. Turnauksen ajaksi perustetaan Whatsapp-rinki joukkueenjohtajien ja turnauksenjärjestäjän välille, joilla voidaan tiedoittaa nopeasti joukkueille asioista.

Henkilöllisyyden tarkistus

Järjestäjillä on oikeus tarkistaa pelaajien henkilöllisyys pistokokein. Joukkueenjohtajan tulee varmistaa, että pelaajilla on mukanaan Peli- tai Korttelipassi tai kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Vastalauseet

Jos näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä kilpailuihin nähden tapahtuu, niistä voidaan tehdä vastalause. Vastalausetta pelikenttien ja varusteiden johdosta ei tutkita, ellei erotuomareille ole tehty tästä ilmoitusta ennen ottelua. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sitä tulee seurata 100 euron suuruinen vastalausemaksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Vastalause tulee jättää kirjallisena juryn puheenjohtajalle kahden tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.

Luovutukset

Mikäli joukkueesta ei ole kentällä vähintään viisi (5) P/T13 – 10 –sarjoissa, tai vähintään kolme (3) P/T9 – 7–sarjoissa pelaajaa 5 minuuttia määrätyn ottelun alkamisen jälkeen, eikä joukkue pysty esittämään pätevää syytä menettelyynsä, ottelu katsotaan luovutetuksi. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta ja sen aikaisemmin pelatut ottelut mitätöidään. Kisatoimisto vahvistaa aina luovutukset kuultuaan tarpeellisia osapuolia.

Palkinnot

Kaikille P/T 13 - 10  –sarjoissa pelanneille jaetaan diplomit. Loppuottelujoukkueille jaetaan mitalit ja voittajajoukkueille pokaalit. Pronssiottelussa voittaneelle joukkueelle jaetaan pronssimitalit, jotka luovutetaan ko. luokan pronssiottelun jälkeen.

P/T 9 – 5 –sarjoissa saavat kaikki joukkueen pelaajat muistomitalin. Jokaiselle joukkueelle (P/T13-7) on varattu yksi (1) tsempparipelaajan palkinto (pl. P6-5 ja T7-5 sarja). Tsempparipelaajan palkinto on joukkueen pussissa.

Ikäluokat:

 Tytöt ja Pojat

  Peliaika

 Pelitapa