Koronaohjeet HauPassa 7.-31.12.2021

HauPassa toimitaan 7.-31.12.2021 seuraavasti:

 • HauPa-hallissa otetaan koronapassi käyttöön. Kahviossa passillakin max. 25 henkilöä.

 • muissa seuran käyttämissä tiloissa otetaan koronapassi käyttöön.

 • koronapassi koskee kaikkia yli 16 -vuotiaita ja kaikkia, jotka eivät ole työsuhteessa. Jos työsuhteessa oleva työtä tehnyt lopettaa työnteon jääden tilaan jollain statuksella, koskee koronapassi myös heitä. (Palloliitto: Tästä syystä niillä alueilla, joilla tartuntatautilain 58 d §:n mukainen päätös on voimassa, tulee normaalissa ottelu- tai harjoitustapahtumassa koronapassia edellyttää kaikilta tapahtumaan osallistujilta mukaan lukien esimerkiksi pelaajat, toimihenkilöt, erotuomarit ja toimitsijat. Työsopimussuhteessa olevilta ammattivalmentajilta koronapassia ei kuitenkaan voida edellyttää, koska lainsäädäntö ei mahdollista sitä).

 • joukkueiden jojot vastaavat (joku muukin voi hoitaa) passien luvusta joukkueensa tilaisuuksissa. Koronapassin luvuksi riittää joukkueen sisällä ko. ajanjaksolla kertaluku/henkilö esim. seuraavissa treeneissä/tapahtumassa.

 • kannustetaan myös omavalvontaan eli et tule paikalle, jos ei ole passia.

 • HauPa-halliin tehdään 7.12. ohjeet/suunnitelma oveen, seinille, infotauluun, jossa tarpeelliset maininnat mm. käsihygieniasta, maskisuosituksesta, etäisyyksistä jne.

HauPa haluaa olla edelleen vastuullinen toimija noudattaen kansallisia säädöksiä sekä taata kaikille ja erityisesti lapsille terveysturvallisen harrastusympäristön. Olkaamme siis kärsivällisiä ja noudatetaan ohjeita.

HauPan koronaohjeistus 26.11.-25.12.2021

24.11.2021

Viranomaismääräykset ja Palloliiton ohjeet ohessa

Koronapandemian suhteen on taas tulossa rajoituksia. Alla HauPan käytännön ohjeet sekä viranomaisen määräykset ja ohjeet ja vielä Palloliiton ohjeistusta.

HauPassa noudatetaan viranomaismääräyksiä ja ohjeita sekä Palloliiton ohjeita HauPa-hallissa ja muissa seuran tai joukkueen käytössä olevissa tiloissa ao. periaatteiden mukaisesti. Ruuhkaisissa paikoissa on maskisuositus. Hallissa ja muualla on järjestettävä mahdollisuus käsihygieniaan. Riittävää etäisyyttä toisiin on noudatettava.

Seuran/joukkueen järjestämissä yleisötilaisuuksissa sisätiloissa ei saa olla yli 50 henkilöä. Lukuun ei oteta pelaajia eikä toimitsijoita.

Mikäli tiedossa on yli 50 henkilön yleisötilaisuus sisätiloissa, on järjestettävä koronapassin kontrolli tai peruttava tilaisuus tai rajoitettava yleisömäärä viiteenkymmeneen. Mikäli näitä tilaisuuksia tulee, HauPan järjestävän tahon on oltava yhteydessä puheenjohtajaan tai koronayhdyshenkilöön (Jarmo Korkkö) tilaisuuden järjestelyjen suhteen.

Kysykää, jos jokin asia tässä askarruttaa.

Terveysturvallisia tapahtumia toivottaen

Markku Kohonen
Puheenjohtaja


Taustaa ja perusteet

PSAVIN

- Määräys

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 26.11.2021-25.12.2021.

- Ohjaus

Ohjaus vaihtoehtoiseen EU:n digitaalisen koronatodistuksen käyttöön.

Jos toiminnanharjoittaja edellyttää toiminnassaan 16-vuotiaalta tai sitä vanhemmalta asiakkaalta ja toimintaan osallistuvalta yleisötilaisuuteen pääsemiseksi EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä, tässä päätöksessä asetettu osallistujamäärää koskeva rajoitus ei koske kyseistä yleisötilaisuutta. Jos asiakas tai osallistuja ei esitä todistusta, toiminnanharjoittajan tulee evätä pääsy yleisötilaisuuteen.

- Toimenpiteet covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi

Tartuntatautilain 58 c §:ssä säädettyjä toimenpiteitä covid-19- epidemian leviämisen estämiseksi (asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen; asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet; ja tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään) tulee noudattaa, vaikka toiminnanharjoittaja olisi ottanut EU:n digitaalisen koronatodistuksen käyttöön.

Palloliitto

Palloliiton uutisia on päivitetty. Muutettu teksti alla. Uusi tekstimuoto huomioi viranomaisten päätösten mahdolliset eroavaisuudet eri alueilla.

Leviämisalueen voimassa olevan rajoitteen ylittävän henkilömäärän tapahtumia saa kuitenkin edelleen järjestää ottamalla käyttöön koronapassin.

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/koronapassi-kayttoon-futsalotteluissa-tarkista-oman-alueesi-tilanne-ja

Futsalpäällikön nostot:

 1. Ottelun kotijoukkueen tulee kertoa OTTELUILMOITUKSESSA 22.11. alkaen, millainen katsomojärjestely ottelussa on koronapassin suhteen. Onko alueella yleisörajoitus, jonka johdosta ottelussa on koronapassitarkastus.

 2. On erittäin tärkeää ilmoittaa etukäteen ottelumainoksissanne ymv., mikäli otteluissanne on koronapassitarkastukset. Liitteessä mallina TPK:n ja AU:n uutiset seurojen nettisivuilta.

 3. Tartuntatautien torjuntasuunnitelma. Paikallisilta viranomaisilta kannattaa tarkistaa kyseiseen dokumenttiin liittyvät asiat ja suunnitelman tarpeellisuus. Muutenkin suosittelen yhteydenpitoa viranomaisten kanssa.

 4. On erittäin tärkeää, että seuraatte säännöllisesti alueenne viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Esim. katsomorajoitukset saattavat tulla voimaan hyvinkin nopealla aikataululla.

 5. Muistattehan, että sisätilatapahtumien katsomotilat luokitellaan koronaepidemian suhteen korkean riskiluokituksen tiloiksi, joissa on vahva maskisuositus.

Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että tapahtuman järjestäjän edustajien tulisi (suositellaan) käyttää maskeja ainakin katsomotiloissa.

HauPa mukana OUKA:n #Be Active Liikkuva Koulu -tapahtumassa

8.10.2021

HauPan rastilla oli pujottelurata ja sukkulaviesti-kisa. Sekä kuvassa Kari Purasen ohjeistamana ylärimapotkuskaba!

HauPa on osallistunut syksyn aikana usesiin OUKA:n järjestämiin koululaistapahtumiin. Yksi niistä oli 29.9.2021 Talvikkipuistossa toteutettu #Be Active Liikkuva Koulu -tapahtuma 8. luokkalaisille. Päivän aikana HauPan ja muiden toteuttajien rastien kautta meni kaikkiaan 20 luokkaa Haukiputaan, Ritaharjun ja Laanilan kouluilta. Jalkapallon lisäksi rasteilla oli lajeina mm. nyrkkeily, golf, frisbeen heitto, salibandy..

Luokkien mukana olleet opettajat kertoivat tilaisuuden olleen mielekästä tekemistä koululaisille. Innokkudessa näkyi myös korona jälkeinen aika päästä tekemään asioita yhdessä.

HauPan Sofia Simsek on valittu U16-maajoukkueeseen varasijalle lokakuussa pelattaviin Ruotsi-maaotteluihin.

HauPan Sofia Simsek U16-maajoukkueeseen varasijalla Ruotsi-otteluihin

7.10.2021

HauPan T2006 ikäluokkaa edustava Sofia Simsek on nimetty varalle U16-tyttöjen maajoukkueen Eerikkilässä lokakuussa pelattaviin Ruotsi-otteluihin.

Syyskuun lopulla pidetyllä Pohjoisen alueleirillä Sofia erottui edukseen, eikä vähiten maagisen kosketuksensa ja taitojensa vuoksi. Pehmeä pallokosketus ja vikkelät liikkeet edesauttavat pelaajan kerta toisensa jälkeen ahtaastakin tilasta karkuun vastustajia. Liikkumisen helppous pallon kanssa on vertaansa vailla ja kyky havannoida ja luovia itselleen tilaa useammankin vastustajan keskeltä on poikkeuksellista.

Valmentaja Mika Moilanen kommentoi Sofian nimeämistä: ” Sofia on pienestä tytöstä saakka ollut erittäin lahjakas pelaaja, jolla on tyttöfutariksi poikkeuksellisen hyvä pallonkäsittelytaito. Viimeisen kahden vuoden aikana Sofia on saanut lisää kaksinkamppailuvoimaa, joten enemmän yllättynyt olisin ollut, jos kutsua ei olisi tullut.”

Onnittelut nimeämisestä!