HauPa-halli

HauPan ylpeydenaiheena on seuran oma halli, jossa sijaitsee myös seuran toimisto. Halli on harjoittelukäytössä ympäri vuoden. Halli toimii joukkueiltojen, kokousten ja koulutusten pitopaikkana. Hallissa järjestetään turnauksia ja muita tapahtumia. Hallin saunatilat klubihuoneineen ovat joukkueiden käytössä. Hallissa käy sisäharjoittelukaudella satoja vanhempia ja huoltajia seuraamassa lasten harjoittelua. Se on mahdollista yläkerrassa olevasta kahviosta, josta on suora näkymä kentälle. Kahvion seiniltä huokuu historian havinaa. Kuvia, lehtileikkeitä, pokaaleja ja viirejä on kertynyt vuosien ja vuosikymmenten saatossa runsaasti ja lisää on tulossa!

HauPa-hallissa muodostuu se yhteisöllisyys, joka kantaa, kuuluu ja näkyy koko seuraväessä!

Osoite Muottitie 1, 90830 Haukipudas

  • Kenttämateriaalina kumirouhe-keinonurmi

  • Mitat: 22,5m × 48,5m, korkeus (max.) 8,4 m

  • Seuran toimisto- ja koulutustilat

  • Pukuhuone, saunaosasto ja klubihuone

  • Kahvio- ja kokoustila, kahviosta suora näköyhteys kentälle

Hallin historiaa

HauPa-halli rakennettiin 1998 Haukiputaan Annalankankaalle tuolloisten HauPalaisten talkoovoimin. PK Cables:lla oli myynnissä kaarihalli Kempeleessä 30 000 markalla. Kaupan ehtona oli, että halli puretaan ja poistetaan tontilta määräaikaan mennessä. HauPan silloinen johtokunta piti keskellä kesälomakautta pj. Ilpo Virtasen johdolla puhelinkokouksen, jonka pohjalta seura päätti ostaa hallin ja tuoda sen Puttaalle. Cablesin työmiehet löivät leikin päältä vetoa, että purku ei määräaikaan mennessä onnistu, viimeisenä päivänä harjamiehet kuitenkin puhdistivat asfaltin hallin pölyistä.

Pankista haettiin 500 000 mk lainaa, jota johtokunnan jäsenet osiltaan takasivat, lisäksi 10 000 mk tuli EU-tukirahaa. Talkootunteja kertyi 15 000 tuntia, kunta oli mukana antaen vuokratontin 5 vuoden maksuvapaudella ja erilaisten keräysten jälkeen lopulliseksi summaksi hallille kertyi 700 000 mk. Erityismaininnan ansaitsee talkoojohtajana toiminut Nikkisen Vilkki, joskin lukematon määrä muitakin henkilöitä antoivat leijonanosan vapaa-ajastaan tuohon projektiin. Halli saatiin maksettua 2013 lopulla.

Hallimme on 22,5 × 48,5 m kokoinen ja 8 m korkea. Alun perin pohjana oli hiekka, joka muutettiin 2005 keinonurmeksi, seuraväen omalla kustannuksella. Kesällä 2014 matto uusittiin 30 000 euron lainarahalla ja seuraavana kesänä vanhasta matosta tehtiin ”ministadion” hallin viereen. Toimenpiteet tehtiin jälleen haupalaisten vanhempien omalla rahoituksella (kustannus oli n. 10 000 €).

Parhaiten halli soveltuu alle 12 v. harjoitteluun. Halli on kuitenkin seuramme kaikkien joukkueiden ja pelaajien aktiivisessa käytössä.